EPDM of Universal Kunststof Dakbedekking

EPDM of Universal Kunststof DakbedekkingWij werken hoofdzakelijk met Firestone EPDM en Icopal Universal kunststof dakbedekking. De voornaamste redenen hiervan zijn dat er geen open vuur aan te pas komt, dus hierdoor de brandveiligheid gewaarborgd is en EPDM en Universal kunststof dakbedekking milieu vriendelijker zijn dan bitumen.

Dit zijn dan ook de redenen dat steeds meer mensen voor EPDM of Universal kunststof dakbedekking  kiezen, ook doordat de levensduur van EPDM of Universal kunststof dakbedekking aanzienlijk langer is dan een bitumineus dak, wat vaak maar 10 tot 15 jaar meegaat.

De kunststof dakbedekking welke wij hoofdzakelijk verwerken zijn Firestond EPDM en Icopal Universal kunststof dakbedekking.

EPDM is een rubber dat wordt gemaakt uit de producten Ethyleen, Propyleen en een Monomeer. EPDM folie is op nagenoeg iedere ondergrond te fixeren, het heeft een bijzonder lange levensduur, is zeer milieuvriendelijk, is langdurig flexibel, recyclebaar en onderling te verkleven. Bovendien hebben zuren uit hemelwater geen invloed op dit veelzijdige product. Verder is EPDM uitermate geschikt tegen veroudering als gevolg van vrije blootstelling aan UV- en ozonbelasting.

Universal bestaat uit een POCB-compound (Polyolefine Copolymerisaat Bitumen) versterkt met glasvezel en polyester. Resultaat: een ijzersterk, beloopbaar, flexibel en zeer stabiel éénlaags dakbedekkingsysteem dat UV- en weerbestendig is. Dit is zowel geschikt voor platte als hellende daken.

Kenmerken van EPDM en Universal kunststof dakbedekking zijn:

  • Wortelvast
  • Beperkt onderhoud
  • Lange levensduur
  • Milieuvriendelijk
  • Geen open vuur
  • 10 jaar garantie
  • Tevens geschikt voor groendaken

Per dak (hellend of plat) adviseren wij u graag welke kunststof dakbedekking bij uw dak past.