Isolatie

Isolatie

Een goed dak dat begint met goede isolatie. Door een goed geïsoleerd dak kunt u o.a. al snel besparen op uw energienota.

De isolatie welke wij verwerken zijn PIR isolatieplaten en PUR isolatieplaten. Per dak wordt bekeken welke isolatieplaat het beste gebruikt kan worden, de reden is vaak de dikte van de plaat.

Voordelen van dakisolatieplaten zijn:

  • Dampdicht
  • Hoge isolatiewaarden met bepaalde dikten
  • Geluidswerend 

     

PUR Isolatieplaat

PUR of polyurethaan wordt gemaakt door twee vloeibare componenten (polyol en isocyanaat) te mengen met elkaar. Bij de uitdroging ontstaat een hard en duurzaam schuim dat gehecht wordt aan het isolerend materiaal. Hoeveel warmte pur isolatieplaten tegenhouden wordt bepaald door de dikte van de plaat. Bijvoorbeeld een 12 centimeter PUR isolatieplaat is qua isolatiewaarde vergelijkbaar met glaswol van 18 centimeter.


PIR Isolatieplaat

PIR of polyisocyanuraat is een kunststof die specifiek voor isolatie wordt gemaakt. Het is een verdere ontwikkeling van PUR isolatieplaat. PIR verschilt van PUR door een hogere isolatiewaarde, grotere brandveiligheid, vooral op het gebied van ontwikkeling van rookgassen. Het grootste voordeel van PIR tegenover de klassiekere materialen is de hoge isolatie: 0,023 – 0,026 W/Mk. Ter vergelijking: glas- of rotswol halen 0,040. PIR isoleert bijgevolg ongeveer 1,7 keer beter voor dezelfde dikte.