Daglichtsystemen

Daglichtsystemen


 

Veel van de leefruimtes/werkruimtes met een plat dak, zoals bijvoorbeeld keukens, woonkamers en kantoren krijgen weinig daglicht. Met lichtkoepel, lichtstraten of solatubes kunt u elke ruimte transformeren en verbeteren. Deze lichtsystemen brengen u het daglicht welke u zoekt. U kunt de lichtkoepels, lichtstraten en solatubes in zowel ventilerende als vaste variant krijgen en allen kunnen in zowel renovatie als nieuwbouw worden toegepast.
 

Lichtkoepel

Er zijn lichtkoepels in verschillende varianten en uitvoeringen. Rond, vierkant en rechthoekig of enkelwandig, dubbelwandig en driewandig. Deze koepels zijn te verkrijgen in helder en opaal, acrylaat en polycarbonaat. Voor elke optie de juiste lichtkoepel. Daarnaast zijn er ventilatiekoepels, dit zijn lichtkoepels welk u handmatig of elektrisch kunt bedienen betreffende frisse lucht.


Lichtstraten

Een lichtstraat biedt een stijlvolle manier om meer lichtinval te creëren en een ruimte optisch groter te laten lijken. Door isolerend veiligheidglas te gebruiken is de kans op warmteverlies in de winter en te hoge temperaturen in de zomer bijna uitgesloten. Tevens zijn er verschillende mogelijkheden om via de ramen in uw lichtstraat te ventileren.


Solatube

Het Solatube systeem vangt via een kleine lichtkoepel het daglicht op en transporteert het daglicht via een zeer reflecterende buis naar elke gewenst ruimte. De Solatube kan op bijna iedere gewenste plek bevestigd worden en kan verlengd worden tot wel 10 meter, nagenoeg zonder daglichtverlies. Een plafondplaat naar keuze verspreidt vervolgens aangenaam daglicht de gewenste ruimte in. De lichtkoepel is UV-werend waardoor er geen verkleuring optreedt.


 

Om zowel overdag als ’s avonds een gelijkmatig lichtniveau te hebben kan een Solatube daglichtsysteem worden aangevuld met de SmartLED. Zodra het daglicht minder wordt, vult SmartLED automatisch aan met ingebouwde ledverlichting. Dankzij deze combinatie ontstaat er een geïntegreerd dag- en ledlichtsysteem, waardoor slechts één armatuur aan het plafond nodig is.


Voor ruimtes als badkamers en toiletten is de Solatube ventilatie- unit leverbaar.


 

Wanneer u denkt dat er teveel daglicht binnen zou kunnen komen dan kunt u bij uw Solatube ook een daglichtdimmer plaatsen. Met een druk op de knop heeft u de volledige controle over de hoeveelheid binnenkomend daglicht.